Официално: Барса с нов президент

Официално: Барса с нов президент | StandartNews.com

Барселона. Официално президентът на Барселона Сандро Росел се оттегли от своя пост на извънредна пресконференция на „Камп Ноу" вчера вечерта, а неговото място ще заеме Хосе Мария Бартомеу.

Сандро Росел заяви, че не е сигурен, че трябва да продължи да бъде президент заради всички заплахи, които е получавал.

„Семейството ми и аз получихме множество заплахи напоследък и това ме накара да се замисля върху това дали всичко това си заслужава. Що се отнася до Неймар мога да кажа, че всичко, което сме ви представили е вярно и критиките са неоснователни", заяви Росел.

Най-важната новина беше свързана с „Камп Ноу", като плановете за реконструкцията на стадиона остават в сила и през април ще има гласуване между феновете на тима, които държат акции на отбора.

Хосе Мария Бартомеу ще поеме президентството на тима в следващите две години и половина до лятото на 2016 година. Той заяви, че ще завърши своя проект.

„Благодаря ти, Сандро, благодаря Ви, г-н Президент. За нас бе чест да работим с вас през всички тези години. Аз от името на целия съвет на директорите Ви благодаря, че бяхте начело на този проект", каза Бартомеу.

„Първото ми съобщение като президент на Барселона е да обявя, че ние възнамеряваме да завършим своя проект до 2016 година. Ние продължаваме напред. Ние сме силни и ще продължим да отстояваме нашите ценности, които са изградени през всичките години.

Днес ще има пресконференция на „Камп Ноу", на която вече новият президент ще отговаря на журналистически въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай