Обявиха срещу колко ще се гледа Кобрата - Джошуа

Организаторите ще искат 24,95 паунда

Обявиха срещу колко ще се гледа Кобрата - Джошуа | StandartNews.com

Рекордна сума ще се плаща заради предстоящия боксов мач между Кубрат Пулев и световния шампион Антъни Джошуа на 12 декември в Лондон и това предизвика сериозно недоволство. Зрителите роптаят, че ще трябва да се бръкнат с 24,95 паунда (55 лв) за телевизионен абонамент за битката за световните титли на свръхтежката категория във версия IBF, WBА, WBO и IBO.
Сумата е изравнен рекорд за pay-per-view (плати, за да гледаш) за боксов двубой. Точно толкова трябваше да се бръкнат и желаещите да гледат реванша на Джошуа срещу бившия световен шампион Анди Руис през декември 2019 г. Тогава британецът спечели и си върна световните титли.
Цената срещна неодобрението на зрителите, а причината не е само в личните финансови проблеми заради пандемията от COVID-19. Според тях битката с участието на Кобрата не е толкова атрактивна, колкото мачът с Руис или евентуален предстоящ двубой между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Такъв мач ще се състои при победа на Ей Джей срещу Пулев и ще бъде обединителен за световните титли в свръхтежката категория, тъй като Фюри е шампион във версии WBC и The Ring.
“Цената не я определяме ние, а телевизия „Скай Спортс“. Няма увеличение спрямо мача с Анди Руис, въпреки че търпим загуби за милиони, тъй като няма да има публика на мача. На стадиона на „Тотнъм“, където Антъни Джошуа трябваше да се бие с Кубрат Пулев през лятото, щеше да има 70 000 зрители. Мисля, че цената е справедлива. Феновете обаче трябва да са наясно, че ако се стигне до мач между Ей Джей и Тайсън Фюри, тогава ще има увеличение на абонамента. Очаквам да достигне до 29,95 паунда“, коментира Еди Хърн, който е промоутър на Джошуа.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай