Няма спирка за червения динамит! Полуфинал

Дания продължава напред след победа с 2:1 над Чехия

Няма спирка за червения динамит! Полуфинал | StandartNews.com

Продължава Андерсеновата футболна приказка за Дания.Преобразеният "червен динамит" гръмна отново и е на полуфинал на Евро 2021. Това стана след заслужена победа с 2:1 над Чехия.

Така датските футболисти ще чакат на полуфинала победителя от късния мач тази вечер между Украйна и Англия.

Датчаните играха много силно в последните си два мача и започнаха вихрено и двубоя срещу Чехия. Двата отбора не отделиха никакво време за предпазлива игра и положенията пред двете врати започнаха от първите минути=

Още в петата минута Дилейни бе в прегръдките на съотборниците си. Той бе оставен непокрит след центриране на Стригер Ларсон и с глава насочи топката към мрежата.

Положенията пред вратата на Чехия бяха далеч по-опасни и датчаните пропуснаха две отлични възможности да увеличат аванса си.

В 22-та минута обаче Шмайхел трябваше да спасява датчаните.

Вратарят излезе навреме и отрази удара на Холеш.

 Малко преди почивката една от прекрасните атаки на датчаните завърши с втори гол.

Снимка 537530

Меле получи топката по левия фланг и с великолепно подаване с външен фалц намери Долберг в наказателното поле, а младият нападател завърши от движение и удвои аванса на отбора на Хюлманд.

Снимка 537540

Чехите започнаха мотивирано второто полувреме и след четири минути игра Патрик Шик намали - 1:2, с петия си гол в първенството.

Чехия обаче не можа да стигне до изравняване и датчаните отново се окопитиха. В крайна сметка те спечелиха мача и продължават да мечтаят на Евро 2021.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай