Неделя,

Няма край! Австралия отложи за Джокович, Испания го подпука

От: Агенция Стандарт -
1028
Няма край! Австралия отложи за Джокович, Испания го подпука
A
A
A

Решението за анулиране или не на визата на Новак Джокович от министъра на имиграцията на Австралия Алекс Хоук отново беше отложено, съобщи The Age, предаде БНР.

Юристите на световния номер 1 в тениса са подали нови документи, които могат да повлияят на изхода на делото. По тази причина Хоук не е могъл да вземе решение, твърди изданието.

Джокович беше включен в закъснелия с повече от час жребий за Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник в Мелбърн.

В същото време властите в Испания са започнали разследване на обстоятелствата около пристигането на сръбския тенисист в страната в края на м.г. 

Световният номер 1 е бил в Марбея, като е пристигнал на 31 декември. На 3 януари с полет от Дубай той пътува за Мелбърн, където визата му беше анулирана. 

При пристигането той е подал невярна информация, че не е пътувал в последните 14 дни преди идването си в Австралия. Джокович призна за грешката, като поиска извинение за своя административен сътрудник, който се объркал при попълването на декларацията. 

От 20 септември м.г. при влизане в Испания гражданите на Сърбия трябва да покажат сертификат за ваксиниране, с какъвто Джокович не разполага, тъй като е противник, или документ за медицинско изключение. Според информация на Кадено Копе, сърбинът не е показал нито един от двата документа, нито пък е търсил съдействие за издаването на втория от испанското посолство в Белград или Министерството на външните работи. 

Сега именно се изяснява как е бил допуснат на територията на Испания. В Сърбия също има напрежение около него, след като категорично стана ясно, че е нарушил правилата за карантина след излизането на положителния му тест за коронавирус на 16 декември. Това също е признато от Джокович.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com