Няголов с втора победа по прескачане на препятствия

Няголов с втора победа по прескачане на препятствия | StandartNews.com

София. Българският ездач Ангел Няголов с кон Карлот постигна втора победа на турнира по прескачане на препятствия в конната база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище. Той триумфира за приз "G.P. Group", след като спечели баража в третото изпитание за деня с 41,26 сек. Втори се класира Норберт Шуман (Рум) с кон Лагерфелд с време 41,28 сек., следван от Сенчер Хорасан (Тур) с кон Флорентин – 41,38 сек. Състезанието бе прекъснато за 10 мин., след като младата ни надежда Сияна Цончева падна и нейният кон Проми Модел се контузи.

При юношите триумфира Ана Мария Папагеоргио (Гър) с кон Ел Си Уайкики Акино, втори е Селим Чан Гюней (Тур) с кон Леон Джи, трета е Талия Афионери (Тур) с кон Вервелдуинд. Тримата имат квалификация за европейския шампионат за юноши.

В неделя състезанието продължава от 8,30 ч. с изпитание за наградата на Българския спортен тотализатор, от 10,30 ч. ще е надпреварата за приз "Домейн Бойар". В 13,30 ч. - старт за Световната купа, за приз конна база "Ген. Крум Лекарски". Последното изпитание е квалификация за еврошампионата тази година и за световните игри през 2014 г. Също така носи и точки за световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай