Нургюл с признание! Каза голямата си мечта

Тя и треньорът и ще бъдат възнаградени за успеха

Нургюл с признание! Каза голямата си мечта | StandartNews.com

Новата ни сензация в шаха Нургюл Салимова направи ентересно признание.

„Последните месеци и седмици бяха доста напрегнати и стресиращи за мен. Бях в Баку от 28 юли до 22 август. Успях да спечеля 6 мача. На финала изпуснах доста шансове срещу гросмайстора Александра Горячкина. Не успях да спечеля купата, но вярвам, че играх много достойно. Играта ми бе достойна за финал. Може би опитът не бе достатъчен, но аз съм много горда с постигнатото”. Това заяви Нургюл Салимова на пресконференция в София.

„Усетих подкрепата на много българи и хора от целия свят. Това ме зареди с много положителна енергия и ми показа, че трудът ми е оценяван и хората ме обичат”, допълни шахматистката.

„С това си класиране успях да придобия право да участвам на турнира на претендентките, който ще се състои в Торонто през април 2024 година. Целта на турнира е да бъде определен противник на световната шампионка по шахмат за жени. Този турнир ще изисква много сериозна подготовка, разбира се, но това правя от детството си, това ми е мечтата. Радвам се, че съм успешна засега”, каза още Нургюл Салимова.

Тя беше наградена от спортния министър Димитър Илиев с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за изключителен успех.

Илиев подчерта, че както тя, така и треньорът ѝ Живко Жеков ще получат премии за постижението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай