Петък,

НСА и Pulse Fitness & Spa с общ проект за реализация на студенти

От: Стандарт -
755
НСА и Pulse Fitness & Spa с общ проект за реализация на студенти
A
A
A

Ректорът на НСА „Васил Левски“ - проф. Николай Изов и собственикът на фитнес верига Pulse Fitness & Spa - Паскал Дойчев подписаха договор за сътрудничество. Лайфстайл веригата е най- бързо развиващата се във фитнес бранша и се наложи като лидер през последните години. Партньорството ѝ с НСА ще отвори врати и възможности за дейности в областта на образованието и реализацията на кадри в сферата на спорта, Уелнес и Спа индустрията и туризма.

Страните се договориха да работят за професионалната подготовка и обучението на студенти, предимно от специалностите „Фитнес и здраве“, „Спортен мениджмънт“, „Кондиционна подготовка“ и „Кинезитерапия“ във  факултети „Спорт“ и „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“.  Pulse Fitness & Spa разполага с 11 фитнес обекта, намиращи се в София, Пловдив, Св. Влас и Банско, а съвсем скоро предстои откриването на първия център, разположен в Бургас. В администрацията на фитнес гиганта работят изцяло подбрани професионални кадри от спортния сектор, обединени от обща страст – спорта! Студентите ще имат възможност да черпят информация и да се учат от най-добрите професионалисти. Всички придобити знания  ще могат да видят как се прилагат  на практика.  Кадрите, подготвяни в НСА, ще бъдат привличани на работа в Pulse Fitness & Spa, непосредствено след завършване на висшето си образование, а специалисти на фитнес веригата да имат възможността за старт на професионално обучение във висшето училище или надграждане, възползвайки се от курсовете в Центъра за следдипломна квалификация на Академията.

Ежегодно Кариерният център на Спортната академия и Pulse Fitness & Spa ще утвърждават списък със студентите и план-график за планиране, организация и провеждане на учебно-методически и стажантски практики, като компанията ще предоставя и информация за нейните потребности от професионално подготвени спортни специалисти.

По покана на преподаватели от НСА, представители на Pulse Fitness & Spa, ще споделят своя практически опит по изучавани теми, които кореспондират с провеждащото се практическо обучение на студентите в сферата на фитнеса и двигателната активност. В същото време НСА ще осигурява преподаватели и експерти за методическо ръководство, организация и контрол по предварителната подготовка и провеждането на учебно-методическите и стажантски практики.

„Радвам се, че се обърнахте към нашето висше училище. За нас това е важно, защото ние сме образователната институция, а вие – работодатели и нашите студенти ще намират най-бързия и достъпен начин за своята професионална реализация“, заяви проф. Николай Изов при представяне пред гостите на процеса на обучение, структурата и богатата учебно-спортна база на Академията.

От своя страна собственикът на фитнес верига Pulse Fitness & Spa – Паскал Дойчев, благодари за положеното начало на съвместното сътрудничество, което според него ще доразвие още повече връзката висше училище – работодатели и ще даде на много млади хора възможности за професионална реализация както от страна на бизнеса, така и от образователната система.

На събитието присъстваха още ректорското ръководство на Спортната академия, ръководителят на Кариерния център доц. Иван Сандански и г-жа Марияна Младенова – ПР директор на  фитнес верига Pulse Fitness & Spa.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com