Ново решение в Гърция за футболните фенклубове

Какво решиха в съседката ни

Ново решение в Гърция за футболните фенклубове | StandartNews.com

Всички организации на футболни фенове в Гърция ще бъдат затворени, това обяви премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис. Те ще бъдат заменени от официални асоциации, които ще работят в централата на всеки футболен клуб. Министър-председателят направи изявлението след среща с президента на Европейската футболна федерация (УЕФА) Александър Чеферин, с министри, както и със собствениците на четирите най-големи клубове в страната "Олимпиакос", "Панатинайкос", АЕК и ПАОК, предават от Дневник.

Причина за срещата бяха сблъсаци на феновете в Атина миналата седмица. Тогава привърженици на АЕК бяха нападнати от фенове на "Динамо" (Загреб). Сблъсъците доведоха до смъртта на 29-годишния фен на АЕК Михалис Кацурис, който беше намушкан. Според гръцки медии по време на нападението феновете на "Динамо" са били заедно с привърженици на "Панатинайкос".

"Фен клубовете се затварят. Всеки отбор ще има само по един, който ще е в централата на клуба", каза Мицотакис.

Министър-председателят заяви още, че се надява да не се стига до крайния вариант, в който гръцките тимове да бъдат извадени временно от европейските клубни турнири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай