Ново напрежение. Бербатов избухна и се закани

БФС управлявало по сталински

Ново напрежение. Бербатов избухна и се закани | StandartNews.com

Напрежението около управлението на българския футбол очаквано продължава да се покачва.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов, който бе избран за шеф на футболната ни централа на проведения алтернативен конгрес на 18-и март, коментира днешните решения на Изпълкома. 

"Докато съдът не се произнесе относно законността на конгреса от 18-и март, БФС няма право да взима каквито и да било решения в тази връзка. Налагането на наказания, без да се гарантира правото на защита на обвинените, е в нарушение на Конституцията на България. Това е сталиниски начин на управление. 

Налагането на различни наказания за едно и също провинение е явна дискриминация. До този момент никой не е виждал решението на ИК за отмяна на конгреса на 18-и март. То не съществува и не е изпращано до клубовете.

При това положение клубовете бяха длъжни да се явят на конгреса. Аз и моят екип ще защитим наказаните клубове и лица с всички възможни законови средства. Ще подадем необходимите жалби и ще сезираме Министерството на спорта, ФИФА и УЕФА. 

Междувременно продължаваме всички съдебни процедури срещу сегашното ръководство на БФС. Колкото до писмото от ФИФА и УЕФА - те не правят констатации и не взимаш решения. Писмото им повтаря твърденията на БФС, което не е заключение.

Нормално е двете организрации да са обезпокоени от кашата, която ръководството на БФС забърка, като първо се опита да отмени, а после и да бламира провеждането на законен конгрес на 18-и март. Неслучайно ФИФА и УЕФА иска становището на Министерството на спорта - то ще е ключово за крайното решение на ФИФА и УЕФА. 

Това е ситуация, от която никой не печели, най-вече футболът. Очакваме Министерството на спорта и министъра да вземат отношение по въпроса и веднъж завинаги това да приключи. Единственото, което всички искат, е честен и прозрачен конгрес", каза Димитър Бербатов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай