Нико бие в Китай, сигурен е Хамилтън

Нико бие в Китай, сигурен е Хамилтън | StandartNews.com

Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън прогнозира лесно състезание в Гран при на Китай за своя съотборник в "Мерцедес" Нико Розберг. Това стана след като днес британецът получи санкция от 5 позиции за предстоящото Гран При на Китай. Причината е сменена скоростна кутия, което води до автоматичното наказание.

"Нико го чака лесен уикенд, или ако не друго, то поне по-лесен от обикновено. Това не значи, че няма да го изпотя откъдето и да стартирам. Не значи и че не мога да спечеля състезанието. Точно това си мисля, а не се концентрирам върху ограничаването на щетите", заяви Хамилтън.

Пилотът на "Макларън" Фернандо Алонсо получи предварително разрешение да участва този уикенд. Испанецът получи забрана да се състезава в Бахрейн заради ужасяващата катастрофа в Австралия в началото на сезона. Вчера Алонсо прекара 6 часа при медиците на международната федерация по автомобилизъм. След дългите изследвания докторите му дадоха "зелена светлина" за голямата награда на Китай. Днес преди първата предварителна тренировка ще бъдат последните тестове, на които ще бъде подложен. След това лекарите ще дадат окончателно решение дали Алонсо ще кара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай