Петък,

„Нестле за Живей Активно!“ кани столичани и гости на София на танц

От: Стандарт -
155
„Нестле за Живей Активно!“ кани столичани и гости на София на танц
A
A
A
  • На 12-ти март за първи път в 17-годишната си история най-голямата инициатива на Нестле България, промотираща активния начин на живот, предизвиква българите да танцуват в центъра на столицата

Първото за годината издание на „Нестле за Живей активно! Танцувай с нас“ ще се случи на 12 март в София, където танцови школи, стрийт танцьори, кей поп групи, школи по народни танци, изтъкнати спортисти, сред които Тереза Маринова и Йордан Йовчев, представители на златните момичета от националния ансамбъл по художествена гимнастика, на шоу бизнеса и инфлуенсъри ще се включат в мащабното танцово предизвикателство.

Део и Алфредо Торес ще поведат всички, за които танцът е начин на движение в забързаното ежедневие в 11.00 часа на 12-ти март от пешеходната част на булевард  „Витоша“, за да стигнат до Южния парк, който ще бъде превърнат в танцова арена.

Загрявката за танцовите предизвикателства стартира на бул. „Витоша“, където Део и Алфредо ще повишат градусите на фона на професионални демонстрации. Точно в 12.30 е откриването на инициативата в централната част на Южния парк. Водещи танцови клубове от София ще премерят сили в демонстрационни състезания в различни стилове – от зумба, през кей поп и стрийт денс до народни танци като най-добрите от тях, вдъхновили най-голям брой участници, ще получат специалните награди на Нестле България. Предвидени са и много изненади и индивидуални награди за най-смелите и активни зрители, включили се в танците, както и участие в специално предизвикателство - „Най-дългата ръченица“.

За доброто настроение на всички са приготвени и специални изненади от любимите брандове на Нестле България, сред които Nescafe 3in1, Nescafe Dolce Gusto, KitKat,  Fitness, MAGGI и Нестле за По - здрави деца, а минералната вода Pirin Spring ще гарантира и добрата хидратация на всички танцуващи.

Идеята на тазгодишното зимно издание на „Нестле Живей активно! Танцувай с нас!“ е да провокира, колкото може повече хора да открият танците като забавна и здравословна алтернатива да водят по-активен начин на живот и да се вдъхновят да включат танците в ежедневието си.

„С Нестле за Живей Активно! Зима 2022“ целим да вдъхновим всички, за които танцът е начин на движение, а не само да стоплят телата и душите си в ритъма на избрана от тях музика. Вярваме, че с помощта на водещи танцови школи и мащабната ни партньорска мрежа, всички ще имаме възможността да допринесем за благосъстоянието си и да се насладим на активен ден на открито при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в страната“, коментира Нели Ангелова, мениджър „Комуникации“ Нестле Югоизточен Пазар.

Според специалистите танцуването е следващата най-естествена за човека физическа активност, след ходенето и логично надгражда инициативата „Нестле за Живей активно!“, която през годините активно промотира, превръщането на най-достъпните форми на движение в устойчив навик за българите. Танците, освен здравословни за тялото, са и чудесен начин за забавление и общуване, създават предпоставки за свързване с другите и влизане в „един ритъм“, което лекува стреса и отключва позитивната енергия у човека. 

Повече за инициативата „Нестле за Живей Активно

През годините „Нестле за Живей Активно“ излезе от рамките на кампания и се превърна в национално движение, даващо възможност на стотици хиляди българи да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди на България. От 2006 г. досега инициативата достигна до 500 000 души, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активния начин на живот.

Събитието ще се проведе при всички необходими противоепидемични мерки.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com