Сряда,

“Нестле за Живей активно! Град 2022“ вади софиянци на 18 септември

От: Стандарт -
1637
“Нестле за Живей активно! Град 2022“ вади софиянци на 18 септември
A
A
A

Тази есен националното движение „Нестле за Живей активно!“ за първи път в 17-годишната си история ще обхване по-късните часове на денонощието с цел да промотира движението като забавна алтернатива за прекарване на свободното време и след вечеря. 

„Разширяваме се още и още! 10 000 крачки точно преди вечеря, танци на открито след залез, вместо да стоим затворени в къщи, активна нощна тренировка в добра компания… Динамиката на живота в града е такава, че през деня понякога е трудно да намерим време да се движим, затова тази година предлагаме алтернативен подход - активно забавление за цялото семейство след залез. Какъв по-хубав начин да бъдем заедно!“ – коментира Нели Ангелова, мениджър "Комуникации" Нестле Югоизточен Пазар. 

Целта на „Нестле за Живей активно!“ от създаването му до днес е с всяко издание да предлага нови и нови достъпни алтернативи за движение, да привлича нови партньори и да вдъхновява и мотивира все повече хора да бъдат активни в ежедневието си и да се хранят по-балансирано. Затова и датата на септемврийското издание – 18-ти септември – не е избрана случайно. Тя е точно в навечерието на Европейската седмица на спорта и „Нестле за живей активно! Град 2022“ си поставя за цел да и даде силен старт като призовава всички фенове на движението  да останат активни с #BEACTIVEDAY.

Защото голямата идея на „Нестле за Живей активно!” е да бъде повече от един ден активности – да си активен е начин на живот, който да прегърнем и през остатъка от годината.

„Нощ на отворените фитнеси“ е само една от новите инициативи на „Нестле за живей активно! Град 2022“ в партньорство с Българска Асоциация Здраве и Фитнес, фитнес клубовете Pulse Fitness & Spa и Атлетик, която ще предложи на столичани възможност да посетят над 10 фитнес клуба в града безплатно в часовете от 22.00 до полунощ на 18 септември и да се включат в  разнообразни активности – от кардио, пилатес и йога до зумба и бокс, водени от някои от най-големите звезди на спорта у нас.

Кои ще са в звездния отбор на „Нестле за Живей активно! Град 2022, какви други изненади и активни забавления очакват софиянци и гостите на града на 18-ти септември предстои да научите скоро.

Очаквайте продължение и дотогава не забравяйте да се движите! 

За доброто настроение специални изненади са подготвили любимите брандовете на Нестле България NESCAFÉ® 3in1, PURINA, NESTLÉ Fitness®, NESCAFÉ® Frappé, NESCAFÉ® Dolce Gusto®, NESTLÉ GERBER®, NESTLÉ NESQUIK®, KITKAT®, SMARTIES®, LION®, NESTLÉ МУРА® и Нестле за По-здрави деца.

Полезна информация: 

Според статистиката на Балканите и в България правим средно между 5000 и 5500 крачки на ден, докато Световната здравна организация препоръчва средно 10 000 крачки на ден. В последното проучване малко под 50% от българите прекарват над 60 минути в ходене всеки ден, а за колоезденето този дял е само 5,5%. Ако нямате достатъчно време за ходене пеш, то може да включите например спорт или танци, само не забравяйте, че целта е да се достигне до поне 30 мин. физическа активност на ден.

Повече за инициативата: 

„Нестле за Живей Активно!“ вече 17 поредни години работи за промотиране на по-целесъобразно и здравословно ежедневие на българите. Водени от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, инициативата се провежда с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Столична Община, а основен партньор на изданието „Нестле за Живей активно! Град 2022“ е #BEACTIVEDAY и Българска асоциация за здраве и фитнес. Инициативата се провежда в партньорство с Българска федерация по художествена гимнастика, Българска федерация по биатлон, Българска федерация лека атлетикаPulse Fitness & Spa, Атлетик Фитнес, Pirin Spring, Екопак, Asics, Държавната агенция за закрила на детето, Заедно в час, 5 KM RUN. И с медийната подкрепа на Darik radio, Bg Radio, 24chasa, Netinfo, dir.bg, Offmedia, Webground, Sportal group, Dsport, Skafeto​.

Очаквайте пълна информация за събитието във Фейсбук и на сайта на „Нестле за Живей Активно!“.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com