Неочакван герой класира ЦСКА на полуфинал

С мъка "червените" прекършиха Ботев Враца с 2:1

Неочакван герой класира ЦСКА на полуфинал | StandartNews.com

С огромни трудности ЦСКА успя да се класира на полуфиналите в турнира за Купата на България. На "Българска армия" червените победиха Ботев Враца с 2:1.

 В 22-ата минута,  Ботев откри резултата. Петко Ганев бе оставен непокрит след центриране от корнер и разбъркване, отправи шут от 7-8 метра, който се отби в дясната греда, а при добавката Даниел Генов бе точен с шут от пет метра - 1:0 за врачани.

В 33-ата минута ЦСКА като по чудо не изравни. Това не се случи, тъй като Соу не успя да вкара от метър и половина, стреляйки в аут след центриране от корнер.

След час игра Н`Диайе за малко не си вкара автогол при опит да изчисти центриране отдясно, но Костов с невероятен рефлекс изби топката, която се бе насочила под гредата.

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич се хвърли на отчаян ход, заменяйки набедения нападател Али Соу с Ахмед Ахмедов. И това се оказа правирлното решение!

Таранът, за когото това бе дебют с фланелката на ЦСКА, имаше основна заслуга за изравнителния гол в 67-ата минута. Той отигра добре една топка с гръб към вратата, последва пас в дълбочина, Джеси надбяга централните бранители на Ботев и вкара в долния десен ъгъл за 1:1.

Сам Ахмедов донесе победата на "червените", с решаващо попадение в 89-та минута и ознаменува с отлична игрла своя дебют. 

По време на целия мач на трибуната на Сектор Г стоеше плакат : "Господине, докога ще си играйкаме?", което е препратка към думи на благодетеля на ЦСКА Гриша Ганчев. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай