Нечувано богаство! Най-добре платените играчи в света

Какво има дават в Саудитска Арабия

Нечувано богаство! Най-добре платените играчи в света | StandartNews.com

Нечуваното богатство, в което ще се къпят звездите на първенството на Саудитска Арабия, излиза явно от нормалните граници.

Неймар стана поредната футболна звезда, която премина в Саудитска Арабия.

Бразилският национал ще получава невероятни привилегии в новия си клуб Ал-Хилал. "Трансферната сума е 90 млн. евро, плюс още 10 млн. евро бонуси, а Неймар ще печели почти по 3,2 млн. евро на седмица. Но това далеч не е всичко. Той ще получава по 500 хил. евро за всяка споделена публикация в социалните мрежи, в която промотира Саудитска Арабия.

Той ще има още частен самолет, три автомобила Bentley Continental GP, Aston Martin DBX и Lamborghini Huracan с шофьори, още Mercedes G Wagons и един ван Mercedes за близките му и ще живее безплатно в имение с 25 стаи, три сауни и басейн.

Освен това Ней няма да плаща сметките си в хотели и ресторанти и докато е футболист на Ал-Хилал, клубът ще покрива всичко това. За всяка победа на отбора, нападателят ще получава и 80 хил. евро бонус", пише Gol.bg.

Но друг е най-скъпоплатеният футболист в Саудитска Арабия, когато става въпрос само за заплати. "Това е Кристиано Роналдо с 200 млн. евро на сезон.

Съвсем по-малко взима Карим Бензема, а Неймар е на трето място. Н‘Голо Канте също взима огромно възнаграждение – 100 млн. евро на сезон. Това са и четиримата най-добре платени футболист в света. След тях се нарежда звездата на ПСЖ Килиан Мбапе със 72 млн. долара  на година=

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай