Най-добрите голове на Марадона

Божията ръка и до ден днешен събужда кошмари в англичаните

Най-добрите голове на Марадона | StandartNews.com

Кончината на Диего Марадона потопи в скръб целия спортен свят. Легендата си отиде днес само на 60 г от сърдечен арест.

Всички обаче винаги ще помнят най-великите голове на Дон Диего. Ето и топ 3 на попаденията с автор Марадона

 

  1. Божията ръка

Годината е 1986-а а мачът Аржентина – Англия от четвъртфиналите на световното в Мексико на 22 юни 1986 г

След рикошет топката отива съм 165-сантиметровият Марадона. Срещу него изскача вратарят Питър Шилтън. При нормални обстоятелства няма как Диего да преодолее стражът на Англия. Гениалният аржентинец обаче решава да си помогне с лявата ръка и топката без проблеми минава покрай Шилтън за 1:0. Всички хукват към страничния съдия Богдан Дочев. Той обаче вижда, че главния рефер тръгва към центъра и зачита гола. Англичаните са бесни, но какво от това. И до ден днешен този гол предизвиква кошмари в сънищата на всички англичани обичащи футбола.

2. Слаломът между англичаните

Съдбата се отблагодарява на Марадона малко по-късно. Неговият рейд започва от центъра. Диего минава като на парад покрай защитниците на Англия и бележи втория гол. Той е начело във всички класации за най-добър гол на световно първенство.

3. Голът срещу Гърция в САЩ 94

Преди световното в САЩ 94 Диего не е във форма, но заради това което е за отбора треньорът на гаучосите Алфио Базиле го взима за Мондиала. Още в първия мач от групата на 21 юни Марадона показва, че се е „подготвил“ добре. Той вкарва фамозен гол в мрежата на Гърция, след което прави нещо, от което светът се плаши. Марадона тича и крещи, радвайки се на страхотното си попадение, след което достига до една от камерите и се взира в нея с такъв налудничав поглед, че очите му едва не изхвърчат от орбитите си. Това е знак за допинг-ченгетата, които го посещават. Резултатът е ясен. Диего е с положителен тест са ефедрин и първенството за него свършва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай