Националите отказват контроли извън Европа

Националите отказват контроли извън Европа | StandartNews.com

София. Волейболните национали ще приемат контроли за подготовката си преди шампионата на Стария континент само в Европа. Мениджърът на отбора Владимир Николов е категоричен, че ще се търсят единствено съперници на световно ниво, но няма да се пътува надалеч, защото възстановяването на играчите после е трудно. В ход са преговори за приятелски срещи с Франция, Русия и Канада, като последните трябва да дойдат у нас.

Селекционерът на "лъвовете" Камило Плачи обяви, че в началото на юни към екипа му ще се присъедини още един български статистик. Всички тренировки на момчетата се записват и вечер анализират от италианеца и неговите помощници. Плачи призна, че е имал предложения от два клубни отбора, но е предпочел да се отдаде изцяло на българския тим.

"Трябваше да съм тук и да следя нещата отблизо, защото ако не бях видял аз някои момчета, те нямаше да са в националния", обясни специалистът.

Той не се нае с отговор на въпроса дали ще играем на финалите на Световната лига. „Никой не е поставял конкретни цели пред нас за лигата и не бива да се правят драми", уточни селекционерът.

Нов ред се въвежда и в работата с медиите. Играчите ще могат да разговарят с журналисти само очи в очи като се забраняват всякакви телефонни интервюта. Плачи продължава да заляга над българския език, но според момчетата изостава. "Май ние напредваме повече с италианския", с усмивка призна новият капитан Тодор Алексиев.

В същото време, Теодор Салпаров не пожела да разкрие името на новия си клубен отбор. Либерото на националния ни тим обаче даде жокер на журналистите "Ще играя в страна, в която до сега не съм бил, но още не съм подписал".

Тео се възстановява след операцията на коляното. Кракът му не оттича, но от месец и половина не е пипал топка.

Виктор Йосифов пък призна с половин уста за интерес към него от шампиона на Италия "Тренто". Центърът сподели, че няма нищо конкретно и в момента приема всякакви оферти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай