НАП поиска 3 680 360 лева за марката ЦСКА

НАП поиска 3 680 360 лева за марката ЦСКА | StandartNews.com

Националната агенция за приходите обяви марката ЦСКА за продан, съобщи БЛИЦ. Очаква се тя да бъде закупена на "таен търг", макар че на първо време едва ли ще има желаещи. Внасянето на предложения ще се проведе между 25 юни и 1 юли. Депозитът за участие е 20% от началната тръжната цена или 736 072. Той трябва да бъде внесен по банков път до първия ден от следващия месец. Сумата, от която ще стартира наддаването на 3 юли, е в размер на 3 680 360 лева.

Както е известно, марката е заложена като част от дълга на ЦСКА към НАП. С продажбата й обаче агенцията ще се опита да си върне поне част, ако не цялата сума, от близо 11-те милиона лева задължение, натрупано пред последните седем години.

Изключено е обаче някой да плати въпросната цена. При този сценарий ще има нов търг на по-ниска цена. Марката дава право на търговска дейност. ЦСКА обаче има още няколко регистрирани. Така например преди време "Ботев" не пожела да си върне марката и заигра отново в елита с нова. Все пак в Борисовата градина се шушука, че Васил Божков ще извади пари за тази на ЦСКА в знак на приемственост между новия клуб и фалиращото дружество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай