Наоми Осака надви Вики Томова

Българката си тръгва с чек за 11 640 долара

Наоми Осака надви Вики Томова | StandartNews.com

Първата ракета на България беше близо до сензационен успех срещу бившата №1 в световната ранглиста и настояща №4 Наоми Осака на тенси турнира в японския град Осака, който е от категория премиер.

Тръгналата от квалификациите националка за „Фед къп“ отстъпи на именитата си съперничка с 5:7, 3:6 на осминафиналите, въпреки че повеждаше с пробиви и в двата сета, и пропусна шанса да запише първа победа в кариерата си над състезателка от топ 5.

Виктория започна великолепно мача и поведе с 3:0 гейма, след като постигна два пробива. Осака стигна до точка за рибрейк във втория гейм, но 24-годишната софиянка я отрази с отличен сервис по правата. Спечелилата две титли от Големия шлем японка върна единия пробив за 1:3, а в последвалия мваратонски гейм Томова имаше два шанса за нов пробив, но малко не ѝ достигна да го постигне. За съжаление доскорошната водачка в ранглистата се окопити, започна да намира ударите си и изравни при 4:4. На почивката при 4:5 бащата на Виктория – Константин, влезе на корта като неин треньор и се опита да я успокои и мобилизира. В 12-ия гейм Наоми Осака направи пробив на нула и така измъкна сета.

Томова проби на старта на следващата част, след като реализира третата си възможност с великолепен ретур. Азиатката върна брейка за 2:2 с прецизен минаващ удар. В следващия гейм софиянката имаше нова точка за пробив, но не успя. За съжаление Осака проби на нула за 5:3 и след това сервира успешно за място на четвъртфиналите.

Българката си тръгва със 73 точки за световната ранглиста, където е №181, както и 11 640 долара от наградния фонд. Успехите в Осака ще позволят на Виктория да прогресира с около 30 места в класацията на WTA.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай