Наказаха Фетел за Гран При на Испания

Наказаха Фетел за Гран При на Испания | StandartNews.com

Барселона. Себастиан Фетел с "Ред Бул" бе наказан с пет места и ще стартира едва 15-и в утрешния старт за Гран При на Испания във Формула 1.

Санкцията на 26-годишния германец е заради смяна на скоростната кутия. Фетел не успя да завърши третата квалификационна сесия заради проблеми с електрониката на болида му и остана 10-и, така че днес той ще потегли 15-и.

Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Испания и донесе пети пореден полпозишън за "Мерцедес" в петото състезание за сезона.

Британският пилот, който спечели последните три състезания, измина най-бързата обиколка на пистата "Каталуния" за 1:25.232 мин. Той изпревари с 0.168 сек. своя съотборник Нико Розберг.

Хамилтън спечели четвърти полпозишън от началото на сезона и 35-и в кариерата си, което му отрежда четвърто място във вечната класация зад Себастиан Фетел (45), Аертон Сена (65) и Михаел Шумахер (68).

"Беше много труден ден. Нико караше отлично в третата тренировка и в квалификацията, така че не бях сигурен дали ще мога да го изпреваря. Едно голямо благодаря за екипа. Да имаш такова представяне, каквото имаме ние, е нещо, което никога преди не съм изпитвал. Аз съм поразен", заяви Хамилтън на пресконференцията.

С наказание е и Жан-Ерик Верн с "Торо Росо", който се смъкна с десет места назад в класирането заради това, че гумата на болида му е създала предпоставки за сериозен инцидент.

Така Верн ще потегли от дъното на решетката.

Даниел Рикардо ще стартира от трета позиция в неделя, след като записа време 1:26.285 мин., а финландецът Валтери Ботас с "Уилямс" ще застане до австралиеца на втора редица.

Пастор Малдонадо разби своя "Лотус" още в началото на Q1, a неговият съотборник Ромен Грожан завърши на пето място. Кими Райконен и Фернандо Алонсо изведоха "Ферари" до шеста и седма позиция на стартовата решетка.

Дженсън Бътън с "Макларън" ще стартира от осма позиция, а Фелипе Маса изпрати втория "Уилямс" на девето място. Състезанието за Гран при на Испания започва в неделя от 15.00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай