Наградиха Георги Иванов с фризер със сладолед

Наградиха Георги Иванов с фризер със сладолед | StandartNews.com

Стара Загора. Лекуващата контузия Ваня Стамболова спечели първото място на 400 м с пр. от 66-ата Балканиада в Стара Загора с 56,21 сек. За варненката това бе първи успех след пауза от 47 дни. За последно тя победи на 12-и юни в Хуелва с 54,77 сек. В събота Ваня остана трета на 400 м. В копието 41-годишната Христина Георгиева успя да се пребори за третото място.

На 200 м при мъжете победата взе Петър Кременски с 20,79 сек, а при жените Габриела Лалева остана втора с 23,91 сек. Вторият ден на Балканиадата събра около 2000 зрители. Изключително сладка награда пък получи за първата си балканска титла Георги Иванов. Гюлетласкачът ще разполага с пълен фризер със сладолед. Вкусната награда му бе обещана от Динко Иванов, собственик на х-л „Рай" в село Баня на Кортенските минерални бани.

„По време на тренировъчните ми лагери там изяждам промишлени количества сладолед и това е причината да ме стимулират с тази награда", разкри Иванов. Той обаче обаща да сподели сладоледа със спаринг партньора си Енчо Щерев. На Балканиадата Георги победи с 20,71 м и се бетонира в най-добрите 10 в света. Да го подкрепят в Стара Загора бяха дошли годеницата му Андриана и сина му Виктор, който скоро ще навърши 2 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай