Надъхват "канарите" с пачки за "Левски"

Надъхват "канарите" с пачки за "Левски" | StandartNews.com

Обещавам агресия и победа над "сините", заяви Петър Пенчев

Шефовете на "Ботев" решиха да стимулират отбора за днешното дерби с "Левски" в Коматево със завишени премии. "Стандарт" научи, че "канарчетата" ще приберат по 1000 лева на калпак, ако ударят "сините". Иначе казано - с 250 лева над фиксирана стойност за 3 точки вкъщи. Треньорът на "Ботев" Петър Пенчев пък обеща врящ котел за столичния гранд.

"Левски" е съперник, чието име ни мотивира допълнително. В Коматево ги чакат не само горещо време и трибуни, а и горещ терен", зарече се младият специалист. И добави: "Искаме победата и ще искам от момчетата да бъдат агресивни. Целта ни през сезона е да бием във всеки мач. С новия спортен директор Георги Марков говорим общ език и се радвам, че е в клуба", разясни Пенчев.

Той няма да може да ползва срещу "Левски" вратаря Галев и халфа Серкан Юсеин. Иначе "бултрасите" отдавна изкупиха билетите за дербито. Днес около базата на "Ботев" се очаква да се стигне и до черна борса за пропуски. От "Левски" пък се оплакаха, че отпуснатите им 350 ценни хартийки също не стигат. "Не искат да ни дадат поне още 50 билета, като се оправдават с ограничения капацитет и правилата на БФС", разкри пред "Стандарт" източник от "Герена".

Стойчо: Има тръпка, но и напрежение

"Има тръпка, има и леко напрежение" преди мача с "Ботев", обяви треньорът на "Левски" Стойчо Стоев. "Хубаво е пътят, който предстои да извървим, да започне с победа. Важно е и да изградим отбор, който да е конкурентоспособен на най-силните. Не бих казал, че ще играем с "фалшива деветка" в Коматево, заради липсата на типичен централен нападател. Аз така или иначе искам от човека на тази позиция, да бъде раздвижен, а не типичен таран", даде да се разбере Стоев, който разкри, че иска в състава си още 2 крила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай