Над 500 на колошествие в София

Над 500 на колошествие в София | StandartNews.com

Повече снимки в нашата ГАЛЕРИЯ

Над 500 велосипедисти участваха във колошествието „Аз карам велосипед. Последвайте ме!", организирано от Столична община и Посолството на Кралство Холандия у нас. Стартът бе в неделната утрин пред храм паметника „Александър Невски", след което колоната премина по булевардите "Руски", "Евлоги Георгиев", "Витоша" и др. за да финишира на голямата поляна в Южния парк.

Старт на пробега даде зам.-кметът на София док. Тодор Чобанов, а сред участниците бяха легендарният гимнастик Йордан Йовчев, посланикът на Холандия у нас Том ван Оорсхот и неговата съпруга, артисти, известни личности, много други представители на управата на Столична община. Всички те с личен пример показаха колко е важно градът да има повече възможности за каране на велосипеди, като екологично чист и здравословен начин на придвижване. Посланието на организаторите е „Удоволствие от велосипеда всеки ден".

Събитието бе част от инициатива София 2018 – Европейска столица на спорта, организационният секретар на проекта Анатоли Илиев също бе с колело по трасето.

Колошествието завърши с фестивал с много активности в Южния парк, където хиляди столичани се бяха събрали в почивния ден за да направят празника си по-спортен и приятен. По същото време колопробег имаше и в Пловдив, където инициативата се провежда за трети пореден път под мотото „Аз карам велосипед. Последвайте ме."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай