На почивката: "Левски" води с 1:0, червен картон за "Локо" Сф

На почивката: "Левски" води с 1:0, червен картон за "Локо" Сф | StandartNews.com

София. След 45 минути игра на "Георги Аспарухов" "Левски" води с 1:0 на "Локомотив" София в мача от 22-ия кръг на А група. Гостите пък са с човек по-малко след червения картон на Евертон Джилио Том.

Двубоят е дебют за Николай Митов начело на домакините. 

Изненадата в състава на "Левски" бе включването сред стартовите единадесет на абсолютния дебютант Пламен Тонев Илиев. Юношата на клуба записа първия си мач в А група със синята фланелка. Другата новина в състава на домакините бе това, че Христо Йовов си върна капитанската лента. Ветеранът започна като титуляр, а Станислав Ангелов остана на пейката.

Любомир Симов пък води тима на гостите, тъй като Емил Велев трябваше да изтърпи наказание.

Още в 4-та минута "Локо" Сф имаше страхотен шанс да открие, направи страхотна контра, но в последния момент Дъстли Мюлдер изби преди Бранимир Костадинов да се разпише на празна врата. В 16-та минута домакините отправиха първия си удар, но изстрелът на Базил Де Карвальо отиде право в Божидар Митрев.

Именно Де Карвальо изработи дузпа за "Левски" в 17-а минута. Той напредна по лявото крило, навлезе в наказателното поле, след което бе свален от Александър Дюлгеров, а главният рефер Стефан Спасов посочи бялата точка. Нападателят вкара хладнокръвно в долния десен ъгъл за 1:0.

Веднага след попадението Пламен Тонев Илиев имаше отлична възможност да дебютира с гол, но не успя да засече добре центриране по тревата на Гари Родригес.

"Локо" Сф остана с човек по-малко в 23-а минута, след като за втори жълт и съответно червен картон играта трябваше да напусне Евертон Джилио Том. Бразилецът фаулира Рене Михелич в половината на гостите, а Стефан Спасов не се поколеба и го изгони.

Голмайсторът Де Карвальо напусна играта в 34-а минута принудително, а на негово място влезе Жоао Силва.

Очаквайте подробности за крайния изход на двубоя!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай