Музеят на спорта с 48 нови експоната

Музеят на спорта с 48 нови експоната | StandartNews.com

Екип на Тереза Маринова и трико на Мария Петрова ще красят витрините

Лични вещи и ценни трофеи предостави bTV Media Group на Музея на спорта. Те са събирани по време на гостуванията на легендарни личности в студията на Ринг в периода 2000 - 2008 г. Колекцията не е пълна, тъй като някои предмети, които доскоро са били съхранявани по мазетата, са изгубени.

48 са новите безценни експонати, които ще бъдат изложени във витрините на музея. Сред тях са фланелка с автограф на футболиста Мартин Петров, състезателния екип на атлетката Тереза Маринова, с който тя става олимпийска шампионка в Сидни, обувките, с които борецът Серафим Бързаков грабва световна титла, както и бутилка шампанско от влизането на "Левски" в групите на Шампионската лига през 2006 г. В дарението са още и вещи на спортистите ни Адриана Дунавска, Йордан Йовчев, Петър Стойчев, Катя Дафовска, Нонка Матова и др.

"Искам да апелирам и към други институции, където до преди време имаше подобни сбирки, да сторят същото. Свидетелствата на българската спортна слава не бива да се губят. Те трябва да останат за поколенията като пример за национална гордост и самочувствие", заяви Йорданка Благоева и помоли да се открият експонатите от музея на "Левски", на който тя е дарила свои шпайкове и ценен личен дневник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай