Монтират новите седалки в "Конгресна"

Монтират новите седалки в "Конгресна" | StandartNews.com

В зала "Конгресна" във Варна започна монтирането на новите седалки, които пристигнаха от Полша. Те са същият модел като тези в столичната "Арена Армеец". Различават се само по цвета. Заедно с ТИР-овете със седалките дойдоха и специалисти от фирмата производител за полагането им, срокът за което е 30 април. Автоматизирана BMS система (Building Management System) ще управлява новото осветление на спортното съоръжение.

Всички осветителни тела са подменени. Премахнати са всички живачни лампи, които са силно токсични и опасни за посетителите. Отстранени са и лампите с нагряваща жичка, които пък са много слабо енергоефективни. На тяхна място са поставени LED и метал-халоген осветителни тела.

В края на миналата седмица в залата беше тествана новата климатична система. Беше монтирана и новата вакуумна отводнителна система на покрива. След приключването на световната купа по спортна гимнастика и акробатика (5-10 май) строителите ще се върнат в зала "Конгресна", за да доизградят допълнителните трибуни и стенните шумоизолиращи MDF обшивки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай