Много тежък удар по антиваксърите във Висшата лига

Режат им парите, а Купата на Африка е под въпрос

Много тежък удар по антиваксърите във Висшата лига | StandartNews.com

Практиката, която наложи германският „Байерн“ по отношение на неваксинираните си футболисти, е на път да се прехвърли във всички европейски грандове. Както е ясно, баварският клуб чрез глоби оряза заплатата на играчите, които отказват да се ваксинират срещу COVID.

Тази мярка предстои да бъде наложена от всички клубове във Висшата лига на Англия, където в момента ситуацията с разпространението на вируса е най-тежка и дори отново се заговори за временно прекратяване на първенството.

"За“ подобно решение е и премиерът Борис Джонсън, който преди два дни призова всички граждани над 18 години да си поставят трета доза до края на месеца.

Също така се готвят финансови рестрикции за антиваксърите.

Последният клуб в списъка на Испания с положителни тестове е лидерът в класирането „Реал“ (Мадрид). От „Бернабеу“ официално признаха, че Лука Модрич и Марсело са дали положителни проби за коронавирус и със сигурност ще пропуснат следващите два мача.

В същото време Купата на африканските нации, която трябва да се проведе от 9 януари до 6 февруари в Камерун, може да бъде отменена заради новия щам на коронавирсуната инфекция - Омикрон. Африканската футболна конфедерация вече е свикала спешна среща по този въпрос, като се очаква решение до края на седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай