Млади тенисисти от пет страни на турнир в Ардино в памет на Джофи

Международната проява е част от календара на Българската федерация по тенис на маса

Млади тенисисти от пет страни на турнир в Ардино в памет на Джофи | StandartNews.com

Под патронажа на кмета на община Ардино Ресми Мурад от 22 до 25 август в града ще се проведе 14-ия Международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 15 години в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи. Очаква се в надпреварата да участват отбори от България, Турция, Гърция, Румъния и Македония. Участие в турнира ще вземат състезатели, включени в националния отбор на страната, и домакините от СКТМ „ Юнак 2005“-Ардино.

Международната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса. На откриването ще присъстват почетният гражданин и основател на ардинската тенис школа Решат Айдън, както и бивши тенисисти на СКТМ „Юнак” от близкото минало.

Началото на тениса в Ардино се поставя през 1965 г. Най-успешните години в историята на „Юнак” са в периода 1972–1976 г., когато се състезава Дургут Адемов–Джофи, който започва да тренира тенис на маса на 12 г. и участва на почти всички републикански първенства.

Джофи е носител на много награди. Играе в множество турнири в бивша Югославия, Унгария, Румъния. След края на кариерата си като спортист става треньор в „Юнак", а през 1992 година ръководството на клуба учредява турнир в негова памет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай