Младежите ни с още 3 медала на европейското по щанги

Един в двубоя и два в отделните движения

Младежите ни с още 3 медала на европейското по щанги | StandartNews.com

Фото БОК

България спечели днес три сребърни медала – един в двубоя и два в отделните движения, на продължаващото във финландския град Рованиеми европейско първенство по вдигане на тежести за младежи.

В кат. 67 кг при 23-годишните Валентин Генчев се нареди второ в общото класиране с 287 кг. Българинът премина без грешка в изхвърлянето със 123, 125 и 129 кг, а след това в изтласкването реферите му отсъдиха добутване в първия му опит на 155 кг, после ги вдигна за да завърши със 158 кг.

Шампион с 307 кг общ резултат стана руснакът Зулфат Гараев. Като дебютант ВалентинГенчев е бронзов медалист от последното европейско първенство за мъже в Москва тази пролет. Той е представител на школата в Стара Загора с треньор Стоян Стоянов.

Това е четвърти медал само в двубоите за България на шампионата във Финландия. Предишните дни европейската шампионка за жени Надежда Мей-Нгуен спечели три втори места в кат. 49 кг при 23-годишните – в двете движения и в двубоя, а при по-младите в кат. 61 кг при по-младите Габриел Маринов грабна бронза, като си осигури третото място и в изтласкването и в кат. 67 кг Иван Димов грабна бронза в двубоя и в изтласкването.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай