Министри на крака пред Стоичков

Бойко Борисов, Вежди Рашидов, Свилен Нейков и половината арт гилдия аплодираха Камата

Министри на крака пред Стоичков      | StandartNews.com

Христо Стоичков отново доказа, че тук и сега е единственият българин, който може да събере цесекари, левскари, писатели, актьори, министри, бизнесмени и тийнейджъри, за да гледат заедно близо два часа кино. Премиерата на биографичния филм за Камата се превърна в супер светско събитие. Във вторник вечер всички пътища водеха към "Арена-Младост".

Бойко Борисов, Вежди Рашидов и Свилен Нейков бяха сред първите, които прегърнаха Ицо. Валентин Танев, Христо Мутафчиев и Чочо Попйорданов последваха примера им. След като Бойко потупа Любо Нейков по бузата, продуцентът комик му се отплати с мигновен скеч, в който направи прочутата физиономия на премиера. Камен Воденичаров кавалерстваше на писателката Людмила Филипова. Шефът на "Лукойл" Валентин Златев" и съпругата му бяха посрещнати като стари приятели от Стоичков, жена му Марияна и дъщеря им Мика. Децата от футболната академия "Чавдар" в Етрополе не се отделиха от своя идол.

Деветдесет минути екранът заливаше залата с нестихващи емоции. Имаше скандирания като на мач, смях, радост, сълзи. Публиката видя аверите на Камата от Пловдив и Харманли, първите свидетели на голямото начало, съотборниците от ЦСКА и националния тим, които сътвориха чудото на американското лято от 1994 година. Зрителите се умилиха от всички големи личности, които съдбата е срещнала с най-известния българин. Отсъства само бойният другар Сеп Гуардиола - заради лошото време и задръстванията в Барселона екипът на филма се разминал с доскорошния треньор на каталунците. За режисьора Борислав Колев това е пропусната възможност, която няма как да забрави. За сметка на това на екрана е легендата Йохан Кройф, горд, че е бил наставник на футболист като Ицо. Хосе Карерас, който се е запознал със Стоичков покрай благотворителна акция и до днес си остава най-верният му фен.

За Борислав Колев филмът "Стоичков: Истината за легендата" означава тригодишен непрестанен труд. Осемдесет часа заснета лента. Работа върху много архивни материали. Публиката получи деветдесет изключително вълнуващи минути.

Иван Иванов, любимият актьор на юношата Христо, с когото режисьорът го среща след години във филма, казва, че на малката си роля в "Стоичков" гледа като на едно от най-вълнуващите си преживявания в дългата си кариера. Джеки Стоев, цесекар до мозъка на костите, не коментира лентата, а просто се разплака. "Това е филм само за мъжкари", беше категоричен неостаряващият каубой Джоко Росич.

Самият Стоичков, не на себе си от вълнение, изрази надежда, че сега хората ще го видят в друга светлина. За него филмът е много истински - той е едно към едно в него. "Целият ми живот е вътре. Има моменти, които ще просълзят хората", убеден е Камата. Той е горд, че никой от поканените да говорят за него пред камерите не е отказал. "

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай