Министър Кралев отново в управата на WADA

Българинът изпревари с 5 гласа държавния секретар по спорта на Испания

Министър Кралев отново в управата на WADA | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе избран за втори път за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA). Кралев ще заема позицията на „експерт-министър“ в Борда, представител на държавите-членки на ЕС, съобщиха от спортното ведомство.

Кандидатурата на Красен Кралев бе предпочетена пред тази на Мария Хосе Риенда Контрерас, държавен секретар на спорта на Испания, като българският министър надделя с 16 на 11 гласа. Изборът се състоя на заседание на работна група „Спорт“ към Съвета на ЕС.

Позицията, която вече ще заема Кралев, бе овакантена от министъра на спорта на Белгия Филип Муйтерс, който не е член на новото правителство на Фландрия.

Първи поздравления за избирането си Красен Кралев получи лично от Витолд Банка, министъра на спорта и туризма на Полша, който е номиниран за президент на WADA. По време на заседанието всички държави-членки отчетоха безспорните качества на българската кандидатура в лицето на министър Кралев. Българският спортен министър ще представлява ЕС в Управителния съвет на WADA в следващите 3 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай