Министерството на спорта награди спортното училище в Пловдив

Министерството на спорта награди спортното училище в Пловдив | StandartNews.com

Почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за изключителен принос към развитието и успехите на българския спорт получи Държавното спортно училище „Васил Левски" в Пловдив. Наградата бе връчена от заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов, който участва в тържествата по повод 65-ата годишнина на училището и неговия патронен празник.

"Вярвам, че саможертвата на вашия патрон Васил Левски я чувствате и вие като спортисти и като бъдещи шампиони, защото всяка победа, независимо дали е за свобода, за постижение или успех, е свързана със саможертва и много лишения за сметка на личния живот, но без нея няма как да имате успехи", каза пред учениците зам. - министър Каменов.

На тържествената церемония бяха отличени 10-те най-добри спортисти на училището за 2014 г. Първото място в престижната десетка зае Лидия Ненчева – шампион на 10 м въздушен пистолет за смесени отбори от Младежката олимпиада в Нанджин. На второ място е щангистката Джесика Иванова - първа на европейското първенство във Франция, а трети е Христо Реков, класирал се на престижното пето място на световно първенство по кану-каяк. По повод 65-годишния юбилей в сградата бе открита и музейна сбирка с експонати, дарени от изявени български спортисти, бивши възпитаници на учебното заведение. Училището получи безвъзмездно барелеф с лика на Васил Левски.На церемонията присъстваха ректорът на НСА "Васил Левски" доц. Пенчо Гешев, заместник-ректорът доц. Николай Изов, Живко Вангелов – председател на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор, Петър Зехтински – заместник-кмет по младежки дейности на община Пловдив, представители на 27-те спортни клуба към училището, бивши и настоящи възпитаници и преподаватели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай