Министър Стойчев пак захапа борбата

Избира важните спортове след анкета на феновете

Министър Стойчев пак захапа борбата | StandartNews.com

София. Войната между спортния министър Петър Стойчев и федерацията по борба продължава. Пехливаните се оплакват от безпаричие, а от ведомството са категорични, че проблемът е в централата.

Преди дни Стойчев обясни, че треньорите не отговарят на изискванията и това бави подписването на договора между двете страни. Днес министърът отново говори по темата.

"Има финансова рамка, която е определена от предишното ръководство. Попитайте борбата, защо не подписват договорите? Има много неизвестни там. Всеки получава според това, което е постигнал. Защо не попитахте борбата колко са получили преди Олимпийските игри? Нали направихте анализ на постиженията! Те са вследствие на слаби резултати", добави служебният министър.

Той сподели също, че имал още една среща с ръководството на федерацията и в следващите дни контрактът би трябвало да бъде подписан. "Нека да е ясно на всички, че за да дам нещо на борбата, трябва да взема от някой друг", уточни именитият плувец.

МФВС стартира масово проучване за интереса на гражданите към спорта. Анкетата ще върви в следващите три седмици. Резултатите от нея ще послужат на Петър Стойчев да актуализира нормативната уредба и на направи нова подредба на приоритетните спортове в България. В момента има ясна система за това.

Критерийте са успехите на олимпийско ниво, световни и европейски първенства. Много е спорно обаче доколко едно такова допитване ще има представителни функции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай