Мими Христова спечели четвърта олимпийска квота

Победата дойде само 10 дни след тежка контузия

Мими Христова спечели четвърта олимпийска квота | StandartNews.com

Мими Христова беше изключително щастлива, след като спечели четвърта олимпийска квота за жените и шеста за българската борба за Игрите в Токио 2020. Тя за втори път ще участва на олимпиада след Рио 2016.

“Чувството е уникално! Това беше моят ден! Не мога да кажа коя емоция у мен е по-силна, когато станах европейска шампионка или сега като спечелих квотата. Несравнимо е! На всяко състезание човек се стреми да е на първото място. Сега да се порадвам на успеха, пък утре като дойде ще го мислим финала. С Елис Манолова и друг път сме се борили”, каза Христова минути след победата си в “Арена Армеец”.

 

Националката специално благодари на треньора Петър Касабов за усилията, които полага за целия отбор.

“В София атмосферата беше невероятна, въпреки че нямаше публика. Друго си е да бориш на българска земя. Не съм планирала да бия по такъв категоричен начин. Ако си бях казала така да се случи, вероятно нямаше да стане. Много съм щастлива, че отивам за втори път на олимпиада. Разбира се, че има разлика тогава и сега. На предишните игри бях в друга категория, сега не ми се налага да свалям категория, дори трябва да похапвам повечко. А и в Рио, когато си по-млад, повече се страхуваш. Сега съм доста по-опитна, по-спокойна. В Токио тръгвам да финал!”, добави Христова.Селекционерът Петър Касабов също беше особено щастлив от успеха на Мими Христова.

Наставникът разкри, че безапелационната й победа идва 10 дни, след като тя е получила възпаление на стара травма на лакътя. Но благодарение на усилията на лекарския екип, и специално на д-р Стефан Стругаров, Христова е успяла да се възстанови за решителния турнир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай