Милица Мирчева e Атлет на годината в САЩ

Момичето от Мездра бяга днес в Студентския шампионат в Медисън

Милица Мирчева e Атлет на годината в САЩ | StandartNews.com

Милица Мирчева получи признание от Американската атлетическа асоциация на треньорите по крос кънтри - U.S, съобщи Bgathletic.com. Track&Field and Cross Country Coaches Association (USTFCCCA), която обяви тазгодишните носители на регионалните награди (Regional Awards 2018 Cross Country) за Атлет №1 и Треньор на годината в 9-те региона на Дивизия I от колежанското първенство на САЩ по крос кънтри (2018 NCAA Division I Cross Country season). Българката беше опрделена за Атлет на годината при жените в Южния регион. Най-добрата състезателка на Florida State University (FSU) е избрана за №1 при дамите в South Region от треньорите в Дивизия I. През тази година Милица постигна поредица от престижни успехи при жените в колежанското първенство по крос кънтри на Южния регион на Щатите. Наскоро бившата състезателка на Спортен клуб „Атлет” (Мездра) стана шампионка на 2018 NCAA South Region Cross Country Championships и се класира директно за Националния студентски шампионат в Дивизия I (2018 NCAA Division I Cross Country Championships), който ще се проведе тази събота, 17 ноември, в Медисън, Уиско̀нсин.

 

В края на лятото (август-септември) тя финишира първа в бягането на 5 км на двустранната лекоатлетическа среща между Бостънския и Щатския университет на Флорида (Boston University vs Florida State XC), както и на „Covered Bridge Open CC Open Meet” („Коверед Бридж оупън”).

 

Милица Мирчева е първата представителка на FSU, която е определена за Athlet of  the Year при дамите в Южния регион на Щатите от четири години насам. За последно тази награда печели през 2014 г. Колин Куигли - финалистка на 3 000 м стипълчейз на Световното първенство в Пекин 2015.

 

Припомняме, че през месец май Милица беше отличена с престижната награда „Golden Nole Award”, връчвана ежегодно от Florida State University за постижения в областта на спорта.

Наставникът на атлетическия тим на FSU Кели Филипс е определена за Треньор на годината при жените (Women’s Coach of  the Year) в Южния регион на САЩ. Преди броени дни тя изведе състезателките на Florida State Seminoles Cross Country до първото място в отборното класиране на 2018 NCAA South Region Cross Country Championships, с което те също се класираха за Националния студентски шампионат по крос кънтри в Дивизия I. Филипс печели това отличие за трети път след 1999 г и 2000 г., когато води женската формация на Южна Флорида (South Florida).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай