Милионерите го направиха! Сити превзе Европа

С победа на финала в Истанбул над Интер

Милионерите го направиха! Сити превзе Европа | StandartNews.com

Манчестър Сити е новият европейски шампион.

Това, което липсваше във витрината на петролните милионери, вече е факт. Тимът на Пеп Гуардиола спечели драматично с 1:0 над Интер на финала в Истанбул и за първи път в своята иначе скромна история стъпва на европейския клубен връх.

Нещо повече - Сити прави знаменит требъл през сезона, печелейки титлата в Англия, Купата на Англия и сега Шампионската лига.

Двата тима започнаха с по-спокойни 15 минути, в които Бернардо Силва отправи един удар за Сити, а Интер отправи едно опасно центриране, а след това на два пъти не успя да се възползва от колебания на вратаря Едерсон.

Чак в 27-ат минут от мача видяхме първата интересна ситауция, а тя се откри пред Ерлинг Холанд. Норвежкият голмайстор получи отличен пас и стреля мощно, но Онана спаси удара, който бе и в обсега му.

Сериозен удар за Манчестър Сити през втората част след като основният плеймейкър на тима Кемин Де Бройне се строполи на тревата и се хвана за задната част на бедрото. Макар да опит да продължи, за всички бе видимо, че той изпитва проблем, което наложи неговата смяна.

В 68-та минута Родри откри със силен удар - 1:0 за Манчестър Сити, което бе и резултат от надмощие на англичаните в последните минути.

Секунди след гола - греда за Интер! Нескопосани действия в отбраната на Манчестър Сити позволиха на Димарко да стреля с глава от близка дистанция, но за негово нещастие топката уцели гредата.

В 88-та минута Интер пропусна нова невероятна възможност, след като Едерсон изби от голлинията удар с глава на Лукаку!

Така Манчестър Сити оцеля и триумфира за първи път с жадувания трофей.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай