Микаела Шифрин с шеста победа на слалом

Микаела Шифрин с шеста победа на слалом | StandartNews.com

Бормио. Световната шампионка в слалома за 2013-а Микаела Шифрин (САЩ) победи в коронната си дисциплина в Бормио. 18-годишната американка с мениджър Килиан Албрехт спечели за шести път за Световната купа, като остави на второто място Мария Пиетилае-Холмнер (Шв), а трета е стартиралата с №28 Настася Ноен (Фр).

Състезателките бяха изненадани от снеговалежа, който премина в дъжд. Водачката за световната ранглиста Мария Хьофл-Рийш (Гер), бе пета след първия манш, но не завърши втория. Настоящата носителка на трофея Тина Мазе (Слвн) финишира 24-а. Междувременно треньорът на женския тим на САЩ Алекс Хьолдмозер обяви, че лекуващата контузия Линдзи Вон (САЩ), все още не е напълно възстановена и ще пропусне стартовете в Алтенмарк (11-12 януари).

В генералното класиране за СК Рийш води с 611 т, пред нестартиралата Тина Вайрайтер (Лих) – 609 и Анна Фенингер (Ав) - 597 т. Стартиращата само на слалом и гигантски слалом Шифрин вече е пета с 514 т. Тя обаче води за малката купа в слалома с 302 т, пред Марлийз Шийлд (Ав) – 240 и Ганон (Кан) – 180 т. Днес слалом в Бормио ще карат и мъжете. Първия манш е от 15,45 ч (бъл.вр), а втория от 18,45 ч. България ще бъде представена чрез Стефан Присадов. Евроспорт ще излъчва пряко слаломите от Бормио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай