Мерцедес доминират на "Силвърстън"

Мерцедес доминират на "Силвърстън" | StandartNews.com

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели полпозишън и ще тръгне пръв в следващия кръг на Формула 1 за Гран При на Великобритания на пистата "Силвърстън". Британецът даде най-добро време, а съотборникът му Нико Розберг остана втори. Трети финишира световният шампион Себастиан Фетел.

Британският пилот на Форс Индия Пол ди Реста беше дисквалифициран от квалификацията за място. След завършването на сесията болидът на Ди Реста се оказа с 1,5 кг по-лек от допустимото. Това означава, че в състезанието той ще стартира от последното място. Пол ди Реста даде пето време в квалификацията.

Фернандо Алонсо ще трябва да прави невъзможното, за да спечели повече точки на състезанието от Формула 1 Гран При на Великобритания. Болидът на испанеца бе видимо по-бавен от останалите и остана на девето място. Съотборникът му във Ферари Фелипе Маса пък въобще не стигна до третата част и остана 11-и.

"През целия уикенд не сме конкурентни на останалите. Не е нормално кола на Ферари да не влезе в третата част на квалификацията. Трябва да се възстановим от тази лоша събота. Не подобрихме колата достатъчно в последните 4-5 състезания. Поръчахме нови части, но те не работят, както очаквахме. Трябва да продължим да работим", заяви Алонсо след квалификацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай