Мениджърът на "Фулъм" хвали Манолев

Мениджърът на "Фулъм" хвали Манолев | StandartNews.com

Лондон. Похвали към Станислав Манолев отправи мениджърът на "Фулъм" Мартин Йол.

Срещу "Нюкасъл" през уикенда българският национал изигра едва втория си мач за лондончани, където премина под наем от ПСВ. Манолев действаше като дясно крило вместо контузения титуляр Ашкан Дежага. Йол оцени като добро играта на нашия през първото полувреме на "Сейнт Джемсис Парк". Шансовете на нашия да запази титулярното си място в следващите мачове изглеждат все по-големи, защото Дежага ще бъде извън игра до края на сезона.

"Дежага бе може би един от най-добрите ни играчи в последните два-три мача. Имаше важен принос - изработи дузпи, направи няколко асистенции, но получи контузия. Затова трябваше да направим промени срещу "Нюкасъл", коментира Йол пред сайта на клуба.

"Не искахме да променяме много, тъй като Бербатов вкара за първи път в кариерата си четири гола в четири поредни мача. Искахме да го направи и в пети. Така че ако бях оставил Уго Родайега на върха на атаката, Бербатов зад него, а Руис отдясно, например, промените щяха да станат много", добави холандецът.

"Исках да сменя само един играч и изборът ми бе Манолев. В националния отбор той играе по фланга, а не като десен бек. На тази позиция той бе играч на мача два пъти и вкара два-три гола. Той постоянно ми казва, че е крило. Разбира се, може да играе и като десен бек, както бе в мача с "Норич". Имах избор и реших Манолев да бъде дясно крило и мисля, че той се справи добре, особено през първото полувреме", каза още Йол.

"Манолев няма търпение да играе. Аз му обясних, че има проблем, защото Саша Рийтер се справя винаги много добре. Вероятно точно заради това Манолев ми каза, че може да е по-полезен на фланга. За мен е важно, че моите играчи имат желание и глад за изява. Понякога може да останат разочаровани. Манолев няколко пъти дори не бе в групата, въпреки че игра много добре срещу "Норич", завърши Йол, чийто отбор този уикенд гостува на "Астън Вила".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай