Манчестър Юнайтед планира да похарчи 200 млн. евро за двама футболисти

„Червените дяволи“ ще се опитат значително да повишат качеството на състава си

Манчестър Юнайтед планира да похарчи 200 млн. евро за двама футболисти | StandartNews.com

Манчестър Юнайтед ще се опита значително да повиши качеството на състава си, подписвайки с Френки Де Йонг от Барселона и Джуд Белингам от Борусия Дортмунд, за да подсили халфовата си линия. „Червените дяволи“ могат да похарчат около 200 милиона евро общо за двамата играчи. Френки Де Йонг беше силно свързван с преминаване в Манчестър Юнайтед преди началото на сезона. Имаше информация в сайта на 7спорт, че клубът от Висшата лига е успял да се договори за трансферната сума с Барселона, но играчът реши да откаже трансфера и да остане в испанския клуб.

Изглежда, че Манчестър Юнайтед не са се отказали от холандския полузащитник и са готови да се опитат да го вземат през следващото лято. Де Йонг несъмнено е един от най-добрите централни полузащитници в европейския футбол и може да се окаже отлично попълнение за Манчестър Юнайтед. Мениджърът Ерик тен Хаг познава отлично играча, след като е работил с него в Аякс. Ще бъде интересно да видим дали той ще успее да убеди 25-годишния футболист да премине на “Олд Трафорд“ през следващите месеци. Очевидно нидерландският халф е основната цел на Манчестър Юнайтед в средата на терена преди летния трансферен прозорец. Барселона имаше доста финансови проблеми през последните сезони и може да реши да продаде Де Йонг, ако получи изгодна оферта.

От друга страна, Джуд Белингам би бил качествено дългосрочно попълнение за “червените дяволи“, ако успеят да го убедят да премине в тима. Новините на 7Sport, свързани с играча на Дортмунд, винаги са го пращали предимно в Ливърпул, тъй като “червените“ от „Анфийлд“ го следят от известно време. 19-годишният полузащитник се представи отлично за Англия на Световното първенство в Катар и има голямо бъдеще пред себе си. Ще бъде интересно да се види дали Манчестър Юнайтед е способен да победи Ливърпул за неговия подпис. Белингам заслужава да играе на по-високо ниво през следващия сезон и преминаването във Висшата лига би било идеално за него.

Манчестър Юнайтед със сигурност има финансите да осъществи и двата трансфера и ще бъде любопитно да видим как ще се развие ситуацията. Те лесно може да се споразумеят с Барселона и Борусия Дортмунд, но трябва да убедят футболистите, че „Олд Трафорд“ е  правилното място за тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай