Любо скъса да хвали "Атлетико"

Пенев: Помня отлично как наказах два пъти "Барса"

Любо скъса да хвали "Атлетико" | StandartNews.com

София. Любослав Пенев заяви, че намира много прилики между сегашния отбор на "Атлетико" М и този от сезон 1996 г., когато "дюшекчиите" направиха дубъл. Тогава основно участие имаше и селекционерът на българския национален отбор.

"Сегашният "Атлетико" на Диего Симеоне много ми напомня на нашия шампионски отбор", каза Пенев пред испанския "Ла Харха". "Тимът играе агресивно и е много добре подготвен тактически. Сега предстои важен за титлата двубой. За мен шансовете между "Атлетико" и "Барса" са по 50%. В момента никой не може да прогнозира кой ще победи. Двата тима са фаворити за титлата и този мач е фундаментален за тях. Ще бъде спектакъл", каза бившият голмайстор на "дюшекчиите". "Аз лично имам страхотни спомени от дуелите с "Барса". С "Атлетико" М спечелихме с 2:1 на "Камп Ноу" и с 3:1 на "Висенте Калдерон". Във втория мач вкарах два гола. Важното е да се бележат попадения, които да дават победи и точки на отбора", отбеляза още Любо. "Диего разполага с изключителен състав, футболът е групов спорт и колективът е най-важен. А в "Атлетико" под негово ръководство целият състав е част от отбора", допълни Любо. "Лео Меси има безспорни качества. Той е един от големите играчи на тази епоха. Завърна се в игра след повече от два месеца и само 30 минути му бяха достатъчни, за да покаже какво представлява. "Барса" играе по един начин с Лео и по различен без него. Но на Меси му партнират Шави и Иниеста, които също са големи футболисти", коментира Пенев.

Любослав Пенев разкри и защо е гласувал за Франк Рибери за "Златната топка". "Гласувах за него, защото във футбола за мен най-важен е колективът и той спечели всичко с "Байерн" М", сподели Пенев.

"За треньор посочих Диего Симеоне на второ място, но ми казаха, че не мога, тъй като той не е в списъка с номинираните. Изненадах се, че Чоло не е сред кандидатите", допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай