Луис Енрике е новия треньор на „Барселона”

Луис Енрике е новия треньор на „Барселона” | StandartNews.com

Барселона. „Барселона" привлече за треньор Луис Енрике, съобщи официалния сайт на клуба. Контрактът на 44-годишният бивш футболист на каталунците е за 2 г.

Енрике премина в „Барселона" през 1996 г, като преди това играеше за „Реал" (Мадрид). В първите си 3 сезона в „Барса" Енрике спечели два пъти Купата на Краля, Купата на носителите на Купи и суперкупата на Европа. За 8 години като футболист на каталунския тим той изигра 300 мача и вкара 109 гола. В периода 2002-2004 бе и капитан на „Барса". През последния сезон Енрике бе треньор на „Селта" и ги изкара до 9-о място.

На 18 май досегашният треньор на каталунците Херардо Мартино обави, че се разделя с клуба по взаимно съгласие. Аржентинецът застана начело на отбора през юли 2013 г и спечели Суперкупата на Испания. В Шампионската лига „Барса" достигна до ¼ финалите, където бе отстранен от „Реал" (Мадрид). В Примера дивисион „Барселона" направи на 17 май фатално 1:1 в последния мач от сезона като домакин на „Атлетико" (Мадрид) и завърши на второ място. Шампион стана „Атлетико", а каталунския гранд изостана на 3. Ден –по-късно Мартино подаде оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай