Лудогорец завърши груповата фаза с нова европобеда

Лудогорец завърши груповата фаза с нова европобеда | StandartNews.com

Загреб. Отборът на Лудогорец постигна 5-а победа в груповата фаза на турнира Лига Европа. Макар изходът от мача да нямаше значение за класирането, тъй като тимът на Стойчо Стоев си гарантира първото място в групата, момчетата продължиха с блестящото си представяне. Това означава, че "орлите" ще бъдат сред поставените отбори при жребия в понеделник въпреки все още ниския си коефициент в Европа.

В последния си мач в група „B" на състезанието шампионът на България победи като гост Динамо (Загреб) с 2:1.

Двубоят се изигра пред едва 1000 зрители на стадион „Максимир" в Загреб, което бе добро дошло за момчетата от Разград.

Даниел Абало от Лудогорец откри резултата в 28-ата минута на мача. Испанският нападател завърши контраатака на скорост, като получи извеждащо подаване от Марселиньо.

В 31-ата минута Михаил Александров пропусна дa отбележи втори гол за Лудогорец, но топката бе избита в ъглов удар от стража на Динамо.

В добавеното време на първата част отборът на Динамо изравни. Дуже Чоп бе най-съобразителен в наказателното поле на Лудогорец след ъглов удар и изравни за 1:1.

В 72-ата минута Роман Безяк вкара втори гол за Лудогорец. Той бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Динамо от Дани Абало, като с техничен удар вкара гол за крайното 2:1 за Лудогорец. За Безяк това е четвърти гол в турнира.

Тимът от Разград завършва участието си в групата с 16 точки, 5 победи и 1 равенство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай