"Лудогорец" vs Стената

Лицензират спешно стадиона в Бургас

"Лудогорец" vs Стената | StandartNews.com

София. Лудата нощ на "Лудогорец", която закова близо 1,7 милиона българи пред екрана на ТВ7, премина в жестоко изтрезняване.

Шампионът ни елиминира надутия сръбски "Партизан" след успех 1:0 като гост и общ резултат 3:1. Така хората на Кирил Домусчиев чакат утре жребия в Нион, който ще определи последния съперник по пътя към групите на Шампионската лига. И ще треперят здраво не заради името на противника.

Първият плейоф е на 20-21 август, а реваншът седмица по-късно. Единственият лицензиран стадион за подобна фаза е "Васил Левски". На 30 август там обаче ще е грандиозният спектакъл "Стената" на Роджър Уотърс. Вече е подписан договор и стадионът ще бъде затворен няколко дни по-рано заради подготовка на сцената. Така ако "Лудогорец" е домакин в реванша, става засечка. Вариантите са няколко. Спешно се търси лицензиране на "Лазур" в Бургас, при последната инспекция на УЕФА там бяха открити само 3 от 12-те констатирани по-рано нарушения на правилата за ШЛ. Другият е размяна на домакинствата, което ще ощети българите. Най-неприятният вариант е "Лудогорец" да домакинства в Букурещ.

"Парадоксалното е, че националният стадион, който е специално създаден за спорт, се отдава под наем в период, когато се провеждат евротурнирите. Аз просто недоумявам докъде можем да стигнем", изригна пред "Стандарт" босът на "лудогорец" Кирил Домусчиев, "Не стига, че българската държава не прави нищо за футбола у нас, като Словакия например, която подпомага местните клубове със 100 млн. евро за изграждането на стадиони, ами и на всичкото отгоре превръща единственото си национално спортно съоръжение в панаирджийница. И то - въпреки че държавата изкарва немалко пари покрай футбола, тъй като всички клубове плащаме данъци, плащаме на полиция. В крайна сметка Националният стадион не е концертна зала. Утре някой може да реши да го превърне в базар и да не го ползва и националният ни отбор! Живеем в страна на парадоксите! Ще търсим среща с министъра на спорта - ако нещо може да се коригира - добре, а ако не - ще се наложим "Лудогорец" да играе домакинството си в чужбина. Нещо, което поставя пред мене въпроса дали изобщо има смисъл да инвестирам в българския футбол или ще е по-добре да инвестирам в чужбина", завърши босът.

Все пак шампионите се нарадваха хубаво на успеха в първите часове на вчерашния ден. "Аз се прибрах веднага след мача в София заедно с колеги, с които успяхме в самолета да пийнем по чаша шампанско и бяло вино", призна Кирил Домусчиев пред "Стандарт". "Отборът излетя за Варна, където футболистите са разпускали до сутринта по дискотеките. Но с това празнуването на победата над "Партизан" приключи, тъй като в събота имаме важен мач с ЦСКА".

Играчите наистина атакуваха прочутия фолк клуб "Час пик" във Варна. Към 3,30 ч той беше пълен. Всички посетители станаха на крака и аплодираха "Лудогорец" с викове "Българи, юнаци". Сред клиентите беше Любо Ганев, който също поздрави футболистите.

Посветих гола на дъщеричката си

Голмайсторът за "Лудогорец" Христо Златински посвети вкараната дузпа на своята дъщеря. "Преди изпълнението усещах това, което усещам винаги. Бях спокоен и се радвам, че вкарах. Това е най-важната дузпа в живота ми и искам да посветя гола на дъщеричката ми", сподели халфът.

"Вече сме в Европа благодарение на собствениците, треньорския щаб и най-много на футболистите. Продължаваме да мечтаем. Още преди мача знаех, че няма да има много футболни достойнства", добави капитанът Дяков, също кадър на благоевградската школа.

Доста развълнуван беше и иначе винаги спокойният на външен вид треньор Стойчо Стоев.

"В момента съм толкова изморен, че дори не мога да мечтая, психически мачът бе много тежък. Имат невероятна публика, която 90 минути не спря да ги подкрепя", бяха първите думи на старши треньора на "Лудогорец", "През второто полувреме имаше доста трудни 15 минути за нас. Сега искам да си почина и от утре да мисля за жребия и за мача с ЦСКА".

Русия пожела класиране

на "Лудогорец" в групите на Шампионската лига. "Успех", лаконичен беше разочарованият Иван Иванов, който изигра приличен мач за "Партизан". Националът вероятно повече няма да облече "черно-белия" екип. От Белград съобщиха, че дават зелена светлина на трансфера му в швейцарския "Базел" на стойност около 2 млн. евро. Ако това стане обаче, Иван Русия няма да има право да играе в Шампионската лига. До преди 48 часа като фаворит за подписа на бранителя минаваше "Верона, където вече подписа Николай Михайлов.

Какъв рожден ден, сияе Георги Домусчиев

Рожден ден мечта във вторник изживя съсобственикът на "Лудогорец" Георги Домусчиев, който навърши 41 години. "Това най-вероятно е най-големият подарък, който съм получавал", сподели бизнесменът пред "Гонг" от ложата на ст. "Партизан", "Много напрежение, не знам как е било по телевизията, но тук на стадиона беше тежко. Не исках да мисля нищо, когато Златински се засили да бие дузпата. Той я изпълни перфектно и вкара", коментира Георги Домусчиев, "До тук се стигна с много работа на всички нива. Сериозно подхождахме към всеки един детайл. Крайно време беше да извадим малко късмет и този труд да бъде възнаграден. Нека не казваме "хоп" преди да сме скочили. Виждате, че футболът ни е далеч от европейското ниво. Ще видим какъв ще бъде жребия и тогава ще вървим напред. Радостното е че стигнахме до плейоф. Мисля, че моделът който практикуват Лудогорец, Литекс и Ботев пътят", каза още развълнуваният рожденик.

"Гробарите" разжалваха своите

Агитката на "Партизан" не спря да подкрепя своите неистово, но след края разжалва тима. Тарторът Кими от групировката "Алкатрас" прескочи оградата и играчите буквално замръзнаха. Ултрасът привика капитана Шчепович и му отне лентата. Нито футболистите, нито полицаите реагираха на символичния акт.

Иначе домакините ревяха за какво ли не.

"Момчето падна пред мен, като че ли го е уцелил снайперист, а аз въобще не съм го ударил", заяви Гулан, който направи дузпата и беше изгонен. "Вкараха ни с единствения си удар", проплака и треньорът Вук Рашович.

"Изиграхме много по-добър мач от този в Разград. Мисля, че през първото полувреме не свири чиста дузпа за нас. А решението на съдията да даде дузпа за "Лудогорец" в края на мача бе много храбро", заяви бившият играч на "Мачестър Юнайтед" Джемба-Джемба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай