Лудогорец взе приза за "Отбор на месеца"

Мачът с Ференцварош ще осмисли сезона, категоричен е треньора на шампионите

Лудогорец взе приза за "Отбор на месеца" | StandartNews.com

Тази година Лудогорец има много сериозна конкуренция в лицето на Левски, Локомотив Пловдив и ЦСКА, заяви треньорът на орлите Станислав Генчев по време на награждаването на разградчани за отбор №1 на месец август.Втори е националният тим на България по художествена гимнастика.

“Тази година Левски, Локо Пд и ЦСКА са ни сериозен конкурент, което е добре за футбола. Естествено, най-голямото предизвикателство са  евротурнирите. Когато станеш шампион, имаш шанс да играеш в групите на Шампионска лига или Лига Европа.Това са най-хубавите и приятни мачове за един футболист. Носят престиж и за клуба, и за футболиста. Още повече, че през тези 8 години футболистите не са едни и същи. Така че има хора, които нямат и една титла зад гърба си. Те имат предизвикателството да станат шампиони”, каза още Генчев.

Той разкри защо тимът му има проблеми в някои от шампионатните срещи срещу по-скромни противници.

“Физическа умора няма, защото разполагаме с достатъчен брой добри футболисти и можем да си позволим ротации. По-скоро има психическа умора, тъй като ни се налага да играем в Европа срещу изключително сериозни противници. След това в България играем срещу отбори, които изцяло гледат да рушат играта и да не се надиграват с нас. Когато в единия мач си бил на върха на физическите и психическите възможности, е трудно след три дни отново да си със същата мотивация. Оттам ни идват проблемите срещу по-посредствените отбори в България. Играем по-трудно срещу тях”, обясни младият специалист

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай