Лудогорец спечели дербито с "Левски"

Каули вкара единственото попадение в 46-ата минута, "сините" фенове скандират "Сираков, Сираков"

Лудогорец спечели дербито с "Левски" | StandartNews.com

Лудогорец спечели с 1:0 дербито на 25-ия кръг в елита като гост на "Левски". Единственото попадение в мача вкара 24 секунди след началото на второто полувреме Каули. Той препарира вратаря на домакините Миятович с удар от 22 м. В 82-ата минута Терзиев игра с ръка в пеналта на гостите, но съдията Николай Йорданов не даде дузпа за "Левски". Домакините ииграха на ниво само преди почивката. След гола за Лудогорец, гостите се прибраха и не дадоха до края на мача възможност на "сините" да изравнят резултата. 

С победата Лудогорец се утвърди в челото с 58 т и мач по-малко. Левски вече е трети с 46 т С 49 вече втори е Локо (Пд). Лудогорец записа и няколко рекорда. Тимът от Разград изравни Литекс с 29 мача без загуба, постигана от провинциален тим. Шампионите вече са единствените, които имат серия от 7 победи като гост на Левски. "Сините" вече са с 13 поредни мача в първенството без успех срещу Лудогорец. Такава серия няма друг отбор в първенството ни. Въпреки загубата феновете на "Левски" не спряха да скандират името на Наско Сираков. Той изгледа мача от ложата на стадиона. До него бяха и бившите собственици на "Левски" Томас Лафчис, Тодор Батков и Спас Русев. Изпълнителният директор Павел Колев и Тити Папазов също наблюдаваха срещата от ВИП-а. Там беше и Минко Герджиков, член на УС и Мишо Касабов, временно изпълняващ длъжността президент на БФС.

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Каули (46)


ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Ивайло Найденов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов, Симеон Славчев (67 Нашименто), Станислав Иванов (84 Петков), Стайн Спиерингс, Паулиньо, Найджъл Робърта

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Сисиньо, Драгош Григоре, Георги Терзиев, Антон Недялков, Анисе Абел, Стефан Баджи, Каули, Мавис Чабота, Вандерсон, Клаудио Кешерю (46 Швиерчук)

Стадион: "Виваком Арена Георги Аспарухов", София, 5000 зрители
Съдия: Николай Йорданов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай