Събота,

Лудогорец с 50% по-малък бюджет

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че намалява с 50 процента клубния бюджет заради кризата в икономическия сектор, породена от пандемията. Той направи изявлението си при връчването на деветата титла на отбора. Снощи Лудогорец срази в Разград "Левски" с 3:0 и отпразнува подобаващо поредната титла.

"Почваме да мислим за следващия месец, евротурнирите, новото първенство, нормално. Говорим си за селекцията, имах доста разговои с ръководството и с треньора. Всяка година емоциите са различни, имало е моменти, когато сме печелили титлата в последния мач. Тази година интригата не можа да бъде до края, но пък имахме сериозно препятствие с пандемията, карантината. Радвам се, че отново сме на стадиона и се надявам да се върнем към нормалния живот", обясни той.

Качеството на нашата игра трябва да се запази - бърза игра, красива игра. Оттам нататък целите са шампионската титла и Европа. Грандовете трябва да се стабилизират. Имахме среща с хората от "Левски", казах им някои идеи, които биха били полезни за стабилизирането на "Левски". Всичко зависи от феновете на "Левски". Ако раздадат милион членски карти, по 10 лева са 10 милиона лева. Не мисля, че за всеки фен, който обича отбора си, е проблем да даде 10 лева на година. А имат и по-богати фенове", допълни той.

"Нямам претенции как клубовете ще си делят парите за тв правата, ние не за първа година даваме най-сериозната сума. В Сърбия, Хърватия, Македония сумите са много по-малки. Даваме 6.5 милиона за правата на клубовете, а отиват още 5 милиона за реализацията на продукцията - командировъчни, ПТС-и и т.н. Клубовете да не ме набъркват за разпределението на парите. Ако някой иска да дава повече, да заповяда. Фантасмагория е, че един клуб може да договаря сам условията си. Правата винаги се държат от федерацията, заключи Домусчиев.

Според другия собственик на тима Георги Домусчиев е много трудно да играеш на два фронта. "Може би само Лудогорец в България може да играе в цикъл два мача в седмицата. Вижда се, че други отбори и започват да правят грешки. За нас винаги е било много трудно, когато играем в сгъстен цикъл. Хем да сме близо до първото място у нас, хем да се представяме добре в Европа. Имаме дълга скамейка и всеки един играч е първокласен. Имаме 22-ма равностойни играчи и ще се опитаме пак да сме достойни в Европа и да поддържаме ниво в шампионата”, каза Георги Домусчиев.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички