Лудогорец победи Славия без напрежение

Румънски национали донесаха трите точки за разградчани

Лудогорец победи Славия без напрежение | StandartNews.com

Лудогорец надви Славия с 2:0 среща от 19-ия кръг на Първа лига. Двете попаднеия в срещата отбелязаха румънските национали Козмин Моци в 37-ата и Клаудио Кешерю в 55-ата от дузпа

Шампионите имах добра възможност в 31-ата минута, когато Марселиньо изведе Шверчок сам срещу Стергиакис. Нападателят преодоля вратаря, но на празна врата прати топката над напречната греда. Пет минути по-късно Шверчок също пропусна сам срещу вратаря. Така в 37-ата минута по-настъпателните действия на Лудогорец дадоха резултат. Автор на попадението бе Моци, който се разписа с глава, след центриране от корнер - 1:0!

В началото на втората част Славия имаше възможност да изравни, но малко не достигна на Цветелин Чунчуков да засече центриране отляво и да отбележи във вратата на Ренан. В 55-ата минута "орлите" стигнаха до второ попадение. Милен Гамаков се изхвърли при центриране отляво и Шверчок пое необезпокояван в наказателното поле. Гамаков се опита да поправи грешката си, но изрита поляка и съвсем логично съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Кешерю, който реализира за 2:0. Малко по-късно гол на Шверчок бе отменен заради засада, като в случая главният арбитър взе правилно решение. В края на среещата Галин Иванов изпълни пряк свободен удар, но Ренан се хвърли самоотвержено и спаси. Така шампионите са първи с актив от 48 точки, а Славия са десети с 21 пункта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай