Лудогорец обърна играта. Голям пробив

Орлите треснаха ЦСКА

Лудогорец обърна играта. Голям пробив | StandartNews.com

Лудогорец разби ЦСКА на своя "Хювефарма Арена" в голямото дерби на петия кръг в efbet Лига и загря за реванша срещу Астана във третия квалификационен кръг на Лига Европа идния четвъртък в Разград, предаде БЛИЦ.

Руан Секо (8) откри резултата с ранен гол, след което в 33-ата минута се стигна до автогол на Сейни Санянг след удар на Аслак Фон Витри, а Кирил Десподов (56-дузпа) оформи крайния резултат. В 73-ата минута Сонко Сундберг бе изгонен с директен червен картон за удар с лакът в лицето на Дюкенс Назон и "орлите" завършиха в намален състав.

Шампионите натиснаха от самото начало и след две спасявания на Бусато, отразил удари на Иван Йораднов и Бърнард Текпетей, се стигна до гол във вратата на "армейците". В 8-ата минута Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар отляво и реши да центрира в наказателното поле на "червените". Той намери по отличен начин Руан Секо, който с глава насочи топката във вратата за 1:0.

В 14-ата гостите от столицата отговориха с положение в срещата. Дюкенс Назон беше изведен зад отбраната на "орлите", която имаше претенции за засада на хаитянина. Такава не беше отсъдена и той стреля към вратата, но слабо и Оливие Вердон догони изчисти топката. Пет минути по-късно Тобиас Хайнц имаше възможност да обстрелва и норвежецът го стори с десния крак, но топката профуча над напречната греда.

В 33-ата Десподов изпълни хитро пряк свободен удар, а Иван Йорданов пропусна топката между краката си, за да може тя да отиде към Аслак Фон Витри. Нидерландският бранител на Лудогорец стреля с десния крак. Топката отиваше неточно, но се отклони в тялото на Сейней Сенянг и влетя във вратата на Бусато за 2:0.Лудогорец продължи да бъде по-деен в срещата и няколко удара към вратата на Бусато бяха блокирани след пожертвователна игра от бранители на ЦСКА.

Минута преди края на редовното време на първата част Десподов се отскубна от отбраната и отправи изключително тежък изстрел към вратата на Бусато, който с тяло блокира удара. В добавеното време от първата част ЦСКА имаше страхотен шанс да намали пасива си. "Червените" получиха право да изпълнят свободен удар, а сред купа от играчи в наказателното поле беше намерен Мено Кох. Нидерландският бранител засече от въздуха с десния си крак, но не успя да насочи топката към вратата.

Седем след почивката Аслак Фон Витри центрира топката в наказателното поле на ЦСКА към Руан Секо. Нападателят опита да играе с глава, топката отиде към Бусато, който улови, ала Руан имаше претенции за игра с ръка на Иван Турицов и реферската бригада прегледа ситуацията с ВАР за потенциална дузпа за "орлите". Тя беше потвърдена, след което Текпетей и Бусато влязоха във физически сблъсъци помежду си. Причината за това бе, че  Бусато се насочи към точката за точката за изпълнение на дузпа, което разгневи ганаеца, който не искаше стражът да навреди на зоната, откъдето трябваше да се изпълни наказателния удар.

В 56-ата минута Кирил Десподов се разписа от бялата точка за 3:0, след което зад гърба на Бусато сложи ръката си пред лицето, макар футболистите на "червените" да не реагираха на тази проява от капитана на "орлите".

Лудогорец владееше повече топката, а ЦСКА не успяваше да създаде опасност за Слуга. Така се стигна до 73-ата минута, в която "орлите" останаха с 10 човека след проява на Сонко Сундберг. Шведският бранител на Лудогорец, който пристигна преди броени дни от Левски, беше изгонен, след като удари с лакът Дюкенс Назон в средата на терена и реферът Попов му показа директен червен картон.

Дори с човек по-малко Лудогорец контролираше събитията на терена до края и в добавеното време Иван Йорданов можеше да вкара четвърти гол във вратата на "армейците", но топката срещна напречната греда.

В крайна сметка "орлите" се поздравиха с изразителна победа, за да съберат 9 точки на третата позиция. ЦСКА остава едва на десето място с 5 точки в актива си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай