Лудогорец наказа ЦСКА в двучасова драма пред уникална публика

Шампионите спечелиха с 1:0 на "Армията"

Лудогорец наказа ЦСКА в двучасова драма пред уникална публика | StandartNews.com

Обръща ли се първенството?

Когато не вкараш, ти вкарват! Цяла пролет напрежението върху ЦСКА от шанса за титлата се отразяваше на играга и бе наказано!

В ключовото дерби на "Българска армия", продължило два часа и с много емоции по трибуните, Лудогорец удари ЦСКА с 1:0 и така излезе начело в класирането!

Изключителна атмосфера на "Българска армия" в столицата, където имаше около 17 000 зрители.

През първото полувреме футболните моменти бяха много малко, а преоблаваха нервите и нарушенията.

Единственото положение се откри пред ЦСКА, като то бе чисто. Браян Морено обаче е длъжник на "червените", защото от няколко метра не успя да уцели вратата.

Червените могат много да съжаляват за този огромен пропуск! Особено в толкова важен мач, защото такива неща се наказват и плащат скъпо. Имаше и още шансове пред домакините - на Гарсес и Назон, които бяха пропуснати.

И в началото на втората част преобладаваха нервите и нарушенията. За сметка на това на трибуните шоуто бе невероятно, наложи се и да бъде спряна временно играта.

Така се очертаваше сериозно продължение след редовните 90 минути.

В 60-та минута гостите имаха сериозно положение, но беше отсъдена засада. За разлика от трибуните, грозна гледка на терена, нарушения и спиране на играта.

В 65-та минута възможност за ЦСКА, но Хайнц стреля слабо. Публиката подложи на терор бившия играч на ЦСКА Кирил Десподов.

Вината е и негова, защото се поддаде на провокациите. Напрежението се вдигна! Главният съдия Кабаков се видя принуден да прекрати временно мача. Отново.

Този път за 16 -17 минути! Това вече означаваше огромно продължение на мача, който бе решено да продължи от 66-та минута.

И Лудогорец откри! Игор Тиаго вкара в 67-та минута изключително важен гол. Това стана след корнер, изпълнен от Десподов.

Задачата на ЦСКА изведнъж стана много трудна. Минути след гола на Тиаго, когато останал на чиста позиция, Маурисио Гарсес не успя да отбележи.Ето втората причина за загубата!

Червените вече не можеха да намерят реакция на ситуацията, а контрите на гостите станаха опасни.

До края домакините бяха безидейни в опитите за обрат, въпреки бъркотията пред вратата на гостите в края..

В общо даденото продължение от 25 минути, Лудогорец удържа преднината и излезе с точка на върха в класирането.

За шампионската публика на ЦСКА остана разочарованието, два кръга преди края на редовния сезон преди плейофите.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай