Лудогорец изпрати 2018 с победа

"Орлите" се наложиха с 2:0 като гост в Русе

Лудогорец изпрати 2018 с победа | StandartNews.com

Лудогорец изпрати 2018 година с успех. Шампионите спечелиха с 2:0 като гост на Дунав в среща от 20-ия кръг в ППЛ. Последните два гола за "орлите" през тази година бяха реализирани от Якуб Шверчок в 16-ата минута и Кешерю в 81-ата. За шампионите не бе зачетен гол, заради отсъдена спорна засада, а също така удариха и две греди. Домакините от Русе имаха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена.

Лудогорец постигна пореден рекорд. До този момент, след изиграни 20 кръга, рекордът на "зелените" бе 50 точки. Днес бе подобрен като отборът от Разград може да се похвали с 51 пункта.

Още в началото гостите натиснаха. В 4-ата минута Шверчок се освободи добре и нанесе удар, но топката мина покрай гредата. "Драконите" имаха добра възможност за гол в 15-ата минута, но Иван Коконов не нанесе точен удар с глава. В следващата минута Лудогорец излезе напред в резултата, Вандерсон намери отлично Шверчок, който на свой ред засече кълбото за 0:1! Преди почивката Клаудио Кешерю направи голям пропуск, като от 2-3 метра не успя да отбележи. Малко преди края на първата част гол на Яцек Горалски не бе зачетен, тъй като страничният съдия вдигна флага за засада на Кешерю, като ситуацията бе доста спорна. Така двата отбора се прибраха на почивката при минимален аванс за "орлите".

В началото на втората част Дунав имаха претенции за дузпа, но такава не беше посочена. Козмин Моци също се отчете с пропуск, а в 60-ата минута Хорхе Броун се се справи с удар на Борислав Балджийски. Секунди след това Шверчок удари гредата на Антонов с плътен удар.

В 81-ата минута лидерите си гарантираха трите точки в този мач. Лукаш Саша изведе Жоао Пауло, който бе набрал скорост. Нападателят нахлу мощно и в точния момент подаде успоредно на голлинията към Кешерю, който не сбърка за 0:2. Секунди преди края на мача Пауло удари втори път греда за гостите, а Вандерсон не успя да реализира от няколко метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай